duminică, 20 ianuarie 2013

De ce si articole „retro”?

Am introdus pe www.romania-natura.ro in ultima perioada si materiale care au aparut in publicatii ca Turist Club sau Zece saptamani pentru 1 milion de lei. Sunt articole, cuvinte incrucisate, caricaturi care mi-au fost incredintate la vremea respectiva de autori care aveau intr-un fel sau altul legaturi cu muntele, cu natura.

Niciunul dintre autori nu a primit bani pentru respectivele productii (acesta este un subiect asupra caruia vom reveni, poate, intr-o alta postare pe romania-natura.blogspot.ro). Autorii si redactorul (Ică Giurgiu) s-au implicat cu multa pasiune in realizarea respectivelor tiparituri. A fost ciudat atunci ca distribuirea publicatiilor s-a facut greoi, as spune chiar ciudat. In plus, cei care spuneau ca doresc o publicatie despre munte au fost, cu mici exceptii, nerealisti, refuzand sa se aboneze. Ori, nicaieri in lume, o publicatie specializata nu poate supravietui decat prin abonamente pe masura tirajului, facute, de preferinta, direct la redactie.

Revenind la respectivele materiale „retro” este evident ca le-am publicat pe www.romania-natura.ro doar pe cele cu substanta, care rezista peste timp ca informatie si/ sau valoare. Tot asa va fi si in continuare, ne vom stradui sa readucem la cunostinta unui public mai larg si scrieri care transmit cunostinte despre munte, despre modul de organizare a unei ture dificile, despre reusitele obtinute.

Ică Giurgiu

                                                  In Muntii Obcina Mare, pe creasta principala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu